Poslovni uspjeh krajnji je cilj svakog poslovanja, a da bi se to ostvarilo koriste se razni alati i digitalna rješenja. Donosimo 8 razloga zašto je chatbot kao razvijen sustav za automatizaciju koristan za svako poslovanje, koji su benefiti njegove implementacije i zašto ga sve više poduzeća širom svijeta ubacuje u svoje poslovne planove.

Sustav za automatizaciju ima sljedeće prednosti:

1.Ušteda vremena

Upravljanje vremenom bitna je disciplina usmjerena na uštedu vremena, kontrolu i optimalnu upotrebu u svrhu veće poslovne učinkovitosti.  Sustav za automatizaciju procesa odlično je rješenje za kvalitetno i brzo procesuiranje upita klijenata, dok se vaši zaposlenici mogu posvetiti drugim poslovnim zadacima. Ako se pitate ima li potrebe za time, razmislite o činjenici da prema istraživanju IDC marketing tvrtke organizacije godišnje gube 20% do 30% prihoda zbog neučinkovitosti obavljanja zadataka.

Chatbot je jedno od automatiziranih digitaliziranih rješenja. Kao integracija sa službom za korisnike, chatbot jednostavno rješava ponavljajuće i često rutinske zadatke i upite, a upravo takvi procesi stvaraju nezadovoljstvo u poslovnoj okolini. Kada su usmjereni na izazovnije zadatke, djelatnicima raste motivacija te produktivnost. Zadovoljan radnik radit će bolje, a zadovoljan klijent ponovno će se vraćati i htjeti još.

sustav za automatizaciju

2. Personalizirana usluga

Na riječ ‘Excel’ sjetite se tablica, a na spomen ‘Chatbota’ pretrage informacija? Točno, no kompleksnije je od toga. O chatbotu možete razmišljati kao o personaliziranoj tražilici preko koje, kroz automatizirane tijekove komunikacije, korisnik dobiva jednostavna rješenja za njegove probleme, željene preporuke i točne odgovore na postavljena pitanja. Ponekad odabir i klik vodi na neku drugu stranicu gdje korisnik može pronaći više odgovora, a ponekad omogućuje kompletnu uslugu poput naručivanja, prijave i slično. Mogućnosti chatbota su neograničene i ovise o usluzi koju pružate.

„Mislim da su chatbotovi budućnost interakcije između korisnika i brenda ili poznate osobe.“ Christina Milian, Forbes (uspješan poslovni magazin)

Korisnika je moguće i proaktivno angažirati. Javite mu se kroz chatbot na svojoj web stranici sa simpatičnom porukom pozdrava i pružite mu rješenje problema prije nego li je uopće nastao. Kroz neograničen broj tijekova i fleksibilnu hijerarhiju, pomoć za korisnika stiže u obliku personalizirane usluge kakvu samo prijatelji pružaju.

sustav za automatizaciju chatbot

3. Promocija poslovanja

Uz personalizirani Chatbot lako se razlikovati od konkurencije! Specifični stickeri, kreacija vizualnog identiteta i pažljivo osmišljen copywritting povećaju svijest javnosti o vašem brendu, a vi postajete prepoznatljivi na tržištu.

„Pozivni centri, web stranice i mobilne aplikacije više nisu jedino sredstvo interakcije s robnim markama. Chatbotovi brzo postaju poslovni imperativ za tvrtke koje žele stupiti u kontakt sa svojim kupcima. Internetska komunikacija putem chatbotova raste brže od bilo kojeg prethodnog kanala.“ Eileen Brown, ZDNet

Osim što vaši pretplatnici razmišljaju o vama, i vi se njima možete javiti te ih podsjetiti na posebne pogodnosti, stoga ga slobodno uključite u svoje marketinške strategije. Kroz posebne platforme koje nude all-in-one rješenje, chatbot neće biti samo sustav za automatizaciju i razmjenu poruka, već i atraktivna, promotivna inovacija. Na primjer, uz Valori, svi su elementi Chatbota dizajnirani i osmišljeni prema vašim željama, a konzultacije i pomoć dostupni su 24/7.

4. Smanjenje troškova i povećanje prihoda

Procjenjuje se da će kroz sljedeće tri godine računalni softveri za automatizaciju komunikacije činiti čak 40% interakcija s korisnicima. Znate li zašto? Chatbot ostvaruje očekivanja korisnika i kroz brzu dostupnost informacija pruža pozitivno korisničko iskustvo. S obzirom da istraživanja pokazuju kako je čak 86% klijenata spremno potrošiti više novaca ako su zadovoljni uslugom, chatbot može izravno utjecati na povećanje prihoda.

Osim povećanja prihoda, chatbot smanjuje troškove korisničke usluge i operativne troškove poslovanja. Nakon što je implementiran, samo ga nadograđujete. Točnije, vi kažete što trebate, a Valori obavi ostalo.

„Osim što generiraju prihod, chatbotovi mogu poslužiti i kao istraživački botovi ili za generiranje potencijalnih kupaca i povećanje vidljivosti brenda radi uštede novca poduzeća. Kako se sve više tvrtki i potrošača koristi chatbotovima, postojat će veća potražnja za boljim razvojem chatbotova, što će olakšati tvrtkama da ih implementiraju u svoje poslovanje.“ Mai-Hanh Nguyen, Business Insider

5. Prikupljanje podataka

Nje tajna da se podaci prikupljaju na svakom koraku i preko svih digitalnih kanala. Cookies, prijave na newslettere ili registracije na stranice samo su jedni od načina da unaprijedite marketing i optimizirate targetiranje publike. Zašto se to radi? Pohranjivanje i analiza podataka o vašim pretplatnicima rezultira boljim poslovnim uspjehom.

Chatbot može pomoći u tome. Osim što saznajete tko su vaši korisnici, kroz bazu podataka i jasno izvješće dobivate najbolji pregled svojeg poslovanja. Jedna od funkcionalnosti Chatbota je upravo napredni izvještajni sustav Power BI. Ne gubite vrijeme na dugotrajne analize od kojih boli glava. Iskoristite funkcionalnosti chatbota i saznajte bitne podatke kroz jednostavan prikaz složenih poslovnih metrika. Upoznajte svoje korisnike, razradite plan i pretvorite ih u kupce.

6. Pozitivna reputacija

Prvi dojam je bitan i potrebno je 7 do 30 sekundi da ga osoba oformi. Nakon toga, teško ga je promijeniti. Chatbot pomaže da on bude pozitivan. Sjetite se samo koliko puta dođete na neku stranicu i ako vas ništa ne zaintrigira, nestanete u sekundi. Uz vizualni identitet chatbota, proaktivnu poruku, brzo rješenje problema, sigurnu navigaciju do rješenja i kompletnu uslugu, posjetitelj sigurno neće ostati ravnodušan. Izgled chatbota će spojiti s vašim poslovanjem, a brzo i jednostavno rješenje njihovog problema povezat će s vašom odličnom uslugom. Kroz digitalnu transformaciju poslovanja i praćenje trendova, stvarate pozitivnu reputaciju.

sustav za automatizaciju prednosti

7. Poboljšana korisnička usluga

Bez obzira koliko dobar poslodavac bili, vaši zaposlenici ne mogu uvijek biti dobro raspoloženi. Za razliku od ljudi, chatbot je digitalni sustav i nema emocija. To znači da je korisnicima uvijek spreman pomoći! Osim toga, botov pristup informacijama i naš pristup informacijama temelji se na kompletno drugačijim postavkama. Kao velika baza znanja chatbot on pruža točne i provjerene informacije, ubrzava komunikaciju, dostupan je 24 dnevno i nikada ne ide na godišnji odmor.

„Naši kupci se ne žele riješiti svojih ljudi; zapravo ih žele preusmjeriti na više aktivnosti koje stvaraju prihod, a koje su intelektualno izazovnije.“ Max Yankelevich, CEO of WorkFusion

Jedna od njegovih funkcionalnosti je i multijezičnost, a može mu se pristupiti sa svih mobilnih uređaja. Bez obzira ugradite li ga na Viber, Facebook, web stranicu ili preko Googlea, chatbot ima priliku doseći široku publiku i velik broj korisnika bez umanjivanja radne učinkovitosti. Ipak, ukoliko je potrebno, ljudski agent se može uključiti u komunikaciju i direktno komunicirati s korisnikom.

8. Informacija u jednom kliku

Najvažnija funkcionalnost chatbota je brz pristup informacijama, no da ne duljimo, možda je najbolje da sami vidite. Jedan klik je dovoljan i saznat ćete kako funkcionira :)

Published On: 12 svibnja, 2021 / Categories: Digitalni trendovi / Tags: , , /

Muče vas nedoumice? Niste sigurni treba li vam bot?

Pitajte nas! Mi smo uvijek raspoloženi za dobar brainstorm!

Pročitao sam Pravila privatnosti, te slanjem svojih podataka pristajem na kontakt.