E-commerce chatboti jako su rasprostranjeni, i jedni od najpopularnijih na tržištu. S obzirom da je jedna od glavnih funkcija chatbota upravo povećanje prodaje, ne čudi što predviđanja kažu kako će transakcije preko chatbota do 2023. godine dosegnuti 112 milijarde dolara.

Prednosti ove vrste digitalnog rješenja su neosporive. Chatbot je dostupan 24/7, a odabirom prave platforme na stalnom ste raspolaganju većini svojih klijenata, za sve upite koje imaju. Velike svjetske tvrtke već su prigrlile korištenje ovog korisnog alata.

LEGO chatbot Ralph kao spas

LEGO chatbot

Jedan od popularnih brendova koji koriste chatbot je i globalno poznati LEGO,  a njegov Facebook Messenger Ralph pomaže roditeljima, bakama, dedama, stričevima i tetama da ne razočaraju svoje najmlađe i dođu na proslavu bez poklona. Uz Rapha, čak i ako ste zaboravili da vaše dijete očekuje poklon od Djeda Božičnjaka, u tri ujutro i dalje možete reagirati. Uključite Facebook i započnete potragu uz osobnog digitalnog asistenta, bez stresa, jurnjave i gužve koja se stvara posebice za vrijeme blagdana.

Kako je James Poulter, senior manager za potrošačko ponašanje na društvenim mrežama u Lego Grupi rekao:

Neprestano tražimo nove i zabavne načine za interakciju s našim potrošačima i kupcima. Brendovi chatbotove sve više koriste za interakciju s potrošačima u digitalnom prostoru. Lego grupa jedna je od prvih u industriji igračaka koja je prihvatila ovaj koncept.

Rezultati su bili bolji od očekivanih

Iako je započeo 2017. godine kao chatbot koji pomaže u odlučivanju i kupovini poklona za Božić, Ralph je postao stalan dio prodaje podižući je na društvenim mrežama za čak 25%! Dosegnuo je čak 2,69 milijuna korisnika, imao 1,2 milijuna engagementa, više od 50 tisuća razgovora s potencijalnim klijentima te smanjio CPO (cost per purchase or cost per order) za 65%!

To znači da se trošak digitalnog oglašavanja smanjio, a učinkovitost prodaje drastično poboljšala.

Osim toga, kao pomoć u kupnji i pojednostavljivanju stresnog procesa kupovine poklona, Ralph podiže zadovoljstvo LEGO kupaca. Na taj se način stvaraju odani kupci, koji se s povjerenjem vraćaju- blagdan za blagdanom, rođendan za rođendanom.

Valori chatbot

Facebook Messanger Chatbot kao mogućnost integracije

I Valori ima mogućnost integracije sa Facebook Messengerom. Zašto odabrati tu opciju? Prvenstveno, Facebook ima čak 1,3 milijardi korisnika, a čak 23% populacije koristi Messenger. Uz pomoć Facebook chatbota možete povećati svijest o svom poslovanju, stvoriti prepoznati brend i pružiti jednostavan doživljaj kupovine. U konkurentnom tržištu bitno je biti jedinstven, a upravo vam to chatbot omogućuje. LEGO se usudio i uspio. Jeste li i vi zainteresirani?

Kontaktirajte nas jer mi nudimo cjelokupno rješenje- personalizirani chatbot točno po vašoj želji i  vašim potrebama.

Published On: 29 kolovoza, 2021 / Categories: Primjeri iz prakse / Tags: , /

Muče vas nedoumice? Niste sigurni treba li vam bot?

Pitajte nas! Mi smo uvijek raspoloženi za dobar brainstorm!

Pročitao sam Pravila privatnosti, te slanjem svojih podataka pristajem na kontakt.